Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert Christine E. Langer & LCW

Koncert Christine E. Langer & LCW

Dato Mandag d. 6. juli 2020, Kl. 19:30 til kl. 21:00
Sted Sct. Catharinæ Kirke, Lille Kirkestræde 1, 9800 Hjørring
Christine E. Langer & Lars Colding Wolf
fri entré

Christine E. Langer, violin

Lars Colding Wolf, orgel

Christine Langer er Aalborg Symfoniorkesters 3. koncertmester, og hun er anerkendt for sit sublime spil og utrættelige flid, som hun lægger i orkestret og en række kammermusikalske projekter.

Lars Colding Wolf er konservatorielærer, organist og cembalist. Han har spillet med flere landsdelsorkestre som continuospiller og leder barokorkestret Ensemble Zimmermann.

Naji Hakim har bestridt de vigtige organiststillinger i Sacré Coeur og Trinité i Paris, hvor han efterfulgte Olivier Messiaen. Han er nu freelance koncertorganist, gæsteprofessor ved en række estimerede konservatorier og komponist. Som improvisator regnes han for en af de førende, og indgår således i den franske tradition, hvor orgelspil, improvisation og komposition er forenet i samme person.

Hakims Rhapsodie er bestilt af Musikkens Hus Aalborg og tilegnet Christine Langer og Lars Colding Wolf, som uropførte stykket i maj 2019 i Musikkens Hus. Tolv salmemelodier bearbejdes og forbindes i én sats, som symboliserer Helligåndens uafbrudte åndedrag.

Program:

Naji Hakim (1955-)    Rhapsodie Danoise pour violon et orgue 2019

D. Buxtehude (1637-1707)     Ciacona i c-mol BuxWV 159

Josef Rheinberger (1839-1901)  Suite for violin og orgel, opus 166                                                                        Præludium, Canzone, Allemande, Moto perpetuo

Josef Rheinberger       1. Agitato (Allegro)

2. Cantilene, fra orgelsonate i d-mol opus 148, 1887

Naji Hakim          The Embrace of Fire, Triptyque pour orgue 1986

2. sats. ”Ild er jeg kommen at kaste ud over jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget.” Luk. 12/49.

Naji Hakim         Capriccio for violin og orgel, 2006