• Begivenheden har allerede fundet sted.
Fredag d. 2. august 2019, Kl. 19:30 til kl. 21:30

Musica Ficta under ledelse af komponist og dirigent Bo Holten gæster Sct. Catharinæ Kirke hele tre gange i 2019. Det professionelle vokalensemble og kirken vil i samarbejde præsentere en serie på tre forskellige koncerter, som afspejler Musica Fictas særlige musikalske speciale, nemlig senrenæssancens vokalmusik. Musica Ficta vil ved to af koncerterne invitere gæstemusikere med på tur og i forbindelse med projektet vil Musica Ficta gennemføre undervisningsforløb med musikklasserne på Hjørring Gymnasium; resultatet af dette samarbejde vil man kunne høre ved den sidste koncert i rækken.

Madrigaler er små dramatiske vokalstykker, som var højeste mode i hele Europa fra omkring 1520 og 100 år frem. Musikken blev komponeret af tidens fremmeste komponister til tekster af samtidens bedste lyrikere, og skildrer som oftest de mere verdslige dele af menneskelivet.

Musikken er dramatisk og efterlader desuden et stort kunstnerisk ansvar til den udøvende sangere, når det angår udsmykning af musikken - på dette område er Musica Ficta anderkendt i tidlig-musikmiljøer i hele verden. Madrigalerne fremføres solistisk af Musica Fictas syv sangere. Bo Holten dirigerer og fortæller om musikken, komponisterne og kulturhistorien på denne tid.

Musik af Luca Marenzio, Carlo Gesualdo, Claudio Monteverdi, Mogens Pedersøn m.fl.

Musica Ficta, dir. Bo Holten
Lille Kirkestræde 1, 9800 Hjørring, Danmark