Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Kunst og påske

Kunst og påske


# Tilbageblik
Udgivelsesdato Udgivet onsdag d. 13. maj 2015, kl. 11:21
Kunst og påske

Lørdagen før palmesøndag er der altid en helt særlig stemning i Sct. Hans Kirke. Så mødes kunstnerne til årets udstilling i kirken med kunstudvalget og personalet i kirken. Kunstværkerne til årets kunstudstilling skal på plads.  

Vi ser på kunstværkerne, hvor kan de passe ind, har vi plads til alt.

Også i år oplevede vi et fantastisk samarbejde kunstnerne imellem.  Alle hjælper med opstilling af kunstværkerne, kommenterer, flytter rundt og så er alt pludselig på plads. 

Ved ferniseringen Palmesøndag er kunstnerne til stede og mange kirkegængere benytter lejligheden til en snak med kunstnerne.

Udstillingen har været rigtig godt besøgt i år og der har lydt mange rosende ord om kunstværkerne og udstillingen i øvrigt.

I menighedsrådet ser vi det som et must, at vores kirke også kan bruges til kunstudstilling. Til alle tider har kunsten været en del af kirkerummet i de gamle kirker.  Mange kalkmalerier blev ved reformationen kalket over. I Sct. Hans kirke er et enkelt kalkmaleri  af Sankt Christophores  fundet frem igen. Der er flere kalkmalerier bag kalken på væggene, de er ikke så velbevarede, så man fandt anledning til at få dem frem i lyset.

Elsebeth Steffensen