Udgivet tir d. 28. okt 2014, kl. 16:45

Tirsdag d. 23. september, det var aften, og det summede af liv i Sct. Hans kirke. Rundt på bænkerækkerne kunne man se en hel del spejdere, og andre unge fra de uniformerede korps. Men også en temmelig stor del af unge i civilt tøj havde taget plads på bænkerækkerne, denne lune aften i september. Ja, og hist og her kunne man også skimte folk fra den lidt ældre del af menigheden. Forventningsfulde og spændte sad den fyldte kirke og ventede på hvad der skulle ske, ung som gammel sad de og ventede på at aftenens gudstjeneste skulle gå i gang.

Rock i Sct. Hans stod der på plakaten, ikke lige det man normalt forbinder med en traditionel kirkebygning i Hjørring by. Men fakta var, at denne aften i september, blev kirke, evangeliet, prædiken, bønner, kort sagt det at gå til gudstjeneste, blandet med musik fra kunstnere som U2, Carpark North, Sting, Nephew, Robbie Williams, Coldplay og Leonard Cohen.
Efter at bedømme på de fremmødtes taktfaste klap, de positive smil og deres rokken fra side til side aftenen igennem, så virkede de ikke skuffede over det som gudstjenesten havde at byde på.

Det blev en rigtig dejlig aften, en aften hvor det at gå i kirke på mange måder blev tydeligt for enhver. Og hvor budskabet om at kirken også er kirke mellem søndagene, og at der bogstaveligt er højt til loftet i kirken, i den grad blev bevist.

Som præst ved Sct. Hans kirke, kan jeg kun sige, at det var en sand fornøjelse at være præst ved denne lidt anderledes gudstjeneste. Ikke bare var det meget inspirerende personligt at skulle prøve at tænke gudstjeneste på en ny og anderledes måde, og på den måde prøve, at tænke formidling af det kristne budskab ind i en ny sammenhæng. Men det var i høj grad lige så inspirerende at se, hvordan menigheden, ung som gammel, tog imod det at høre moderne rock- og popmusik i kirken, blandet med små prædikener som knyttede sig til sangenes temaer.

En vigtig grund til at aftenen blev så vellykket som den gjorde, var ikke mindst aftenens husband, One for all, som med engegement og entusiasme i den grad formåede at give den gas, og få menigheden med.

Det er ikke forkert at sige, at det denne aften, på mange måder gik op i en højere enhed, menighed, band og præst til sammen, og de mange positive tilkendegivelser efter gudstjenesten, og i de dage som fulgte, gør absolut at oplevelsen her bagefter giver en god mavefornemmelse.

Så hold øjne og øre åbne, for næste år i september 2015, går det løs igen, hvor vi forhåbentlig igen kan åbne dørene op for endnu en omgang Rock i Sct. Hans.

Oral Shaw, Sognepræst.

Kategorier Tilbageblik