Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Børnekunst i Sct. Hans kirke

Børnekunst i Sct. Hans kirke


# Tilbageblik
Udgivelsesdato Udgivet mandag d. 6. oktober 2014, kl. 16:30
Børnekunst i Sct. Hans kirke

Som en udløber af Sct. Hans kirkes påskeudstilling, var der d. 19. – 21. september udstilling af børnekunst i kirken.

Emnet for udstillingen var Høst, og børn på 3 – 6 år fra Børne- og Ungehuset Lundergård havde lavet kunstværkerne, inspireret og hjulpet på vej af to pædagoger.

Kirken var fyldt med malerier af traktorer, vogne, korn og brombær – og med malerier af personer, der havde spist pandekager med brombærsyltetøj. Desuden var der lavet en stor solsikke i papmache, ligesom der var billeder og tekst, der fortalte hvordan børnene havde arbejdet med temaet.

De små kunstnere, deres søskende, forældre, bedsteforældre og pædagoger fyldte godt i kirkerummet, da der var fernisering fredag d. 19. september.

Der blev budt velkommen af Hanne Nøhr Krüger, som fortalte hvordan Jesus fik fortalt ”det glade budskab” så det også kan høres i dag. Salmen ”Nu falmer skoven trindt om land” blev sunget; udstillingen blev åbnet og der blev sluttet af med en lille dans til sangen ”Marken er mejet og høet er høstet”. Bagefter blev der serveret boller med solsikkekerner, gulerodskage, saftevand og kaffe.

Mange gik rundt og studerede kunstværkerne eller fik en snak med kunstnerne og deres pædagoger.

Søndag d. 21.september til høstgudstjeneste var det en fryd, at sidde og studere de mange kunstværker. De faldt godt ind i kirkerummet sammen med de dejlige georginer og kornet, som kirken var pyntet op med. Efter gudstjenesten var der kirkekaffe og så blev den fine kunst studeret og talt om. Det var en god oplevelse med børnekunst i kirkerummet – en oplevelse der meget vel kan blive til en tradition.

                                                                                               Hanne Jørgensen.