Udgivet man d. 30. mar 2020, kl. 12:45

Genåbning af Sct. Hans kirke

21. juni kl. 10.30 bliver Sct. Hans kirke genåbnet ved biskop Henning Toft Bro.

Siden kirken blev lukket d. 12. august 2019 er der sket rigtig meget indvendigt i kirken.  Kirken har stort set været tømt for inventar. Prædikestol, altertavle, orgel og relief har været dækket til i træ, så håndværkerne har kunnet arbejde uden at skulle tage hensyn hertil.

Fremover er der to varmekilder til opvarmning af kirken.  Som noget helt nyt har vi fået installeret luft til luft opvarmning i kirken. Det bruges til at holde en basis temperatur i kirken. Ved gudstjenester og kirkelige handlinger sættes elvarmen i gang.  Det har været en proces at få lov til at installere luft til luft i kirken.  Der er endnu ikke så mange kirker med den form for opvarmning. Konstruktionen af loftet i kirkeskibet er så stærkt at det kan bære installationerne. Varmen kommer ned i skibet gennem luftkanaler i loftet.

I skrivende stund er altertavle og prædikestol ikke afrenset endnu, så det bliver spændende at se de originale farver igen, fri for det snavs der helt naturligt samler sig gennem årene.  Maleriet i midterpartiet i altertavlen er under restaurering for afskalninger.

Vi i menighedsrådet glæder os til gudstjenesten d. 21. juni. Lyse farver og andre ændringer i kirkerummet gør kirken så tidssvarende som det er muligt i et gammelt hus fra 1200 tallet. Alt sammen i samarbejde med eksperterne fra nationalmuseet, Aalborg stift og arkitekt Søren Kibsgaard, Skørping som menighedsrådet har valgt til at stå for renoveringen.

Efter gudstjenesten er der kirkefrokost i Hjørring sognegård. Der er tilmelding til kirkefrokosten. Herom senere.

Elsebeth Steffensen

Kategorier Seneste nyt